Hazırladığınız veya hazırlattığınız içeriklerin SEO uyumlu olması çok önemli bir konu. Eğer arama motorlarından trafik beklentisi içerisinde iseniz içeriklerinizin SEO uyumlu olması gerekiyor. SEO odaklı içerik yazmak veya yazdırmak çok zor bir olay değil gözde büyütülmemesi gerekiyor.
İlk olarak içeriklerin giriş kısmı kullanıcının ve arama motorlarının davranışlarını büyük oranda etkiler. İçeriklerinizde ilk 200 kelime içerisinde hedef kelimenizi veya arama sorgusunu geçirmeniz gerekiyor. Bunun etkisini deneyimleyerek fark ettim ve doğrulamasını başka ülkelerde çalışma yapan arkadaşlarıma sorduğumda yerelleştirilmiş aramalarda bile etkili olduğunu gözlemledik.
Yazının İçerisindekiler
İçerik Kalitesi
Üreteceğiniz içerik ne olursa olsun bu ajanstan alınan bi haberde olabilir veya ürünlerinizi tanıtacağınız içerikte olabilir türü fark etmeksizin içerik kaliteli olmak zorundadır. 3000 Kelimelik bir içeriği 300 kelimelik bir içerikle geçebilmeniz mümkün. 3000 kelime kalitesiz spam bir içeriğin kaliteli daha az uzunluktaki içeriğin karşısında pek bir şansı yok tabi burada sitenin genel kalitesi de etkili oluyor tek etken içerik değil. John Mueller’in canlı yayında sorulan soruya verdiği cevap şöyle bir durum ortaya çıkıyor; İçeriğin uzunluğu her zaman önemli değil içeriğin kalitesi her zaman önemli. Genelde bu kadar net konuşmaz ancak bu konuda olunması gerektiği kadar netti.
John Mueller’in detaylı açıklaması: https://www.aramamotoru.com/haber-siteleri-ve-kisa-icerik-yayinlayan-siteler-icin-seo-yontemleri/
İçeriği hazırlamadan önce içeriğe iyi çalışın rakip siteleriniz neler eklemiş gözünüzden kaçan ne var iyi bir araştırma ile kaliteli yazılar çıkartabilirsiniz.
Hedef kelime
Hedefiniz ne? ilk önce bu soruyu kendinize sorun arama motorlarında hangi kelime veya kelime öbeklerine oynayacaksınız? bu soruları kendinize sorduktan sonra bir hedef kelime listesi çıkartın sonra bu kelimeleri içeriği hazırlarken içeriğinize yedirin. Hedef kelimelerinizi ilk 200 kelimenin içinde kesinlikle geçirmeye gayret edin.
Hedef kelime belirleme aracı
Hedef kelimelerinizi bulmak için bu aracı kullanabilirsiniz; neilpatel.com/ubersuggest/ bu araç yarı ücretsiz olarak hizmet veriyor belli bir sayıya kadar size yardımcı olacaktır. Başlangıç için işinize ücretsiz versiyonu yarayacaktır.
Aynı servisin Chrome eklentisi ise arama sonuçlarında size yardımcı olacaktır; Chrome Eklentisi
Google’da arama yaptığınızda bu eklenti sayesinde arama sorgusu için benzer önerileri görürken aranma hacimlerini tahmini olarak görebiliyorsunuz. Reklam vermeyi düşünenler için tahmini tıklama başı maliyeti gösteriyor.
Görsel kullanımı
Görsel kullanımı içeriğinizin kalitesini oldukça arttırıyor. İçeriğinizde özgün görseller kullanarak hem kullanıcılara daha zevkli bir okuma sağlarsınız hem de içerik kaliteniz artacağı için Google’da daha üst sıralara yerleşebilirsiniz.
Site içi link verme
İçeriklerinizde site içi link vermeyi ihmal etmeyin. Site içi link verirken içeriğiniz ile benzer yapıda olan içeriklere link verirseniz sizin için daha faydalı olacaktır. Yaptığım testlere göre ise ilk 200 kelime içerisinde verilen iç link daha etili oluyor. İç linkleri sadece arama motoru botlarına oynamak için değil ziyaretçilerinizin tıklama olasılığı yüksek içerikler seçin bu sayede site içi dolaşımı arttırarak doğal SEO elde etmiş olursunuz.
Site dışı link verme
Dış link verme en önemli olaylardan birisidir. Sitenizin kalitesini iyi bilmeniz ve link vereceğiniz sitenin alitesinide iyi bilmeniz gerekiyor. Siteniz yeni ise dış linklerden kaçınmalısınız henüz siteniz tam anlamı ile oturmamış olma ihtimali yüksek. İçeriğiniz ve sitenizin kategorisi ile uyumlu sitelere ve içeriklere dış link vermeye özen gösterin. Her zaman verdiğim basit bir örnek var. Ayakkabı tamircisine şehrin en iyi bilgisayar tamircisini sormak doğru olur mu? Ayakkabı tamircisinin alanı dışına çıktığı için sektörel güven azalır. Siteniz ile aynı kategoride olan sitelere link verip almaya çalışın karşılıklı link vermekten kaçının.